آموزشگاه موسیقی دامور

«فراز خسروی دانش» سرپرست گروه موسیقی «دامور» که در بخش رقابتی آواز جمعی این دوره از جشنواره موسیقی فجر حضور داشتند، در نامه‌ای خطاب به «حسن ریاحی» دبیر سی‌امین جشنواره موسیقی فجر با اشاره به این مطلب که حق گروه دامور در این دوره از جشنواره تضعیف شده است، از مسئولان درخواست کرد پس از این در فراخوان‌های بخش «آواز جمعی» توجه بیشتری داشته باشند.

در زیر متن کامل این نامه سرگشاده را می‌خوانید. (شایان ذکر است که درصورت ارائه توضیح از سوی مسئولان مربوطه به این نامه، حق پاسخ‌گویی برای اسامی و گروه هایی که در متن زیر اسمی از آنها برده شده، به صورت مکتوب و انتشار آن در سایت «موسیقی ایرانیان» محفوظ است.)

«گروه «دامور» فعالیت حرفه‌ای خود را در سال ۱۳۸۹ به سرپرستی بنده در تهران آغاز نمود، این گروه با مدت فعالیت اندکی که تاکنون داشته است، بخوبی توانسته جای خود را در جامعه موسیقی و همینطور در میان مخاطبان عام باز کند. اجراهای متعدد گروه ما و استقبال بی‌نظیر مخاطبان در این سال‌ها خود گواه بر این موضوع بوده و روز به روز با تحقیق و کسب تجربه‌های گوناگون سعی بر پیشرفت و بالا بردن سطح کیفی فعالیتهای خود داشته که خوشبختانه تا به امروز بازتاب مثبت این فعالیت‌ها در میان مردم این پیشرفت را اثبات می‌کند، نکته قابل توجه درباره گروه ما این است که به دلیل نوع و تفاوت موجود در کارمان با دیگر گروه‌ها، از سالهای آغازین فعالیتمان مورد توجه قرار گرفته تا آنجا که در جشنواره موسیقی فجر در سال ۱۳۹۰ حائز رتبه شایسته‌ای شدیم.

امسال نیز در بخش رقابتی سی امین دوره از جشنواره موسیقی فجر جزو شرکت کنندگان بخش آواز جمعی بودیم، علیرغم اینکه بنده از پیش از آغاز جشنواره با کادر مشرف بر جشنواره مناقشه‌هایی داشته‌ام و علیرغم اصرار بنده بر این موضوع که اگر گروه «دامور» نباید در جشنواره حضور داشته باشد زود‌تر ما را در جریان بگذارند و ما بی‌هیچ کدورتی از حضورمان صرفنظر خواهیم کرد اما پس از طی شدن کلیه مراحل و روتینهای لازم، طی تماس یکی از دست اندرکاران محترم این مجموعه با خبر شدیم که حضور و اجرای ما بلامانع است.

اما در کمال ناباوری پس از اتمام جشنواره و چندی پیش از آغاز مراسم اختتامیه مجددا از طریق یک تماس تلفنی باخبر شدیم که گروه ما جزو برگزیدگان جشنواره نیست و هیچ مقامی را دریافت نکرده‌ایم در صورتیکه به جرات می‌توانم بگویم که کیفیت اجرای گروه دامور با تمام سختی‌هایی که از لحاظ نوع فعالیت وجود دارد، از برخی برگزیدگان جشنواره به مراتب بالا‌تر بوده و حتی لازم باشد نمونه‌های صوتی تمامی اجرا‌ها را در اختیار عموم قرار خواهم داد. بیشتر این موضوع را پرس و جو کردم تا علت اصلی مشخص شود و متوجه شدیم که از ابتدا و قبل از شروع جشنواره قرار نبوده گروه آوازی دامور مقامی بیاورد!

چرا برای حضور در جشنواره از دامور دعوت کردید!؟

قبل از پر کردن فرم جشنواره بنده حضوراً به دبیرخانه جشنواره رفتم و با مسئول مربوطه صحبت کردم و گفتم با توجه به سبک متفاوت گروه دامور آیا شرایطی هست که بتوانیم در این جشنواره حضور داشته باشیم؟ تاکید کردم که اگر داوران نمی‌توانند قضاوت درستی در این رابطه داشته باشند، ما شرکت نکنیم! در ‌‌نهایت مسئول دبیرخانه گفت شما فرم را پر کنید و ما در جلسه‌ای با دکتر ریاحی مطرح خواهیم کرد و اگر موافق نبودند به شما اعلام خواهیم کرد که شرکت نکنید. بعد از چند هفته از‌‌ همان دفتر تماس گرفتند که در جلسه مطرح شد و بازبینی هم شده و مشکلی نخواهد داشت. شما می‌توانید در جشنواره حضور داشته باشید.

خب جشنواره شروع شد و گروه‌های منتخب هیات بازبینی به اجرای برنامه طی روزهای ۲۴ تا ۲۷ بهمن پرداختند، گروه دامور هم روز ۲۵ بهمن ساعت ۲۱ اجرا داشت و با اینکه مسئولین متخصص، سالن تئا‌تر را برای آواز جمعی در نظر گرفته بودند و از نظر امکانات از سالن رودکی خیلی پایین‌تر بود، خداراشکر اجرای خوبی داشتیم و فکر نمی‌کنم کیفیت اجرای گروه دامور پایین‌تر از اجراهای دیگر گروه‌ها بوده چراکه بنده در تمامی اجرا‌های دیگر حضور داشتم.

روز ۲۹ بهمن از دبیرخانه با بنده تماس گرفتند و گفتند گروه شما مقام نیاورده و وقتی دلیل را می‌پرسم، پاسخشان این بود که: «نظر داوران این بوده که نمی‌توان گروه شما را با گروه‌های کُر مقایسه کرد، شما در شاخه فعالیت خودتان خیلی عالی و بی نقص هستید ولی هیات داوران تنها به گروه‌های کُر امتیاز خواهند داد!»

و حالا…

دبیر محترم جشنواره موسیقی فجر ، جناب دکتر ریاحی

لطفاً کمی بیشتر در فراخوان‌های بخش «آواز جمعی» دقت فرمایید.

به نظر بنده اگر ملاک شما در جشنواره، گروه‌های «کر» بوده، چرا اسم این بخش را «آواز جمعی» گذاشته‌اید؟ چرا از حضور گروه‌های آوازی همانند گروه آوازی دامور جلوگیری نمی‌کنید که داوران عزیز دچار مشکل در قضاوت نشوند؟

وقتی جشنواره فجر برای گروه‌های آوازی متفاوت، همانند دامور جایگاهی مشخصی ندارد چه اصراری هست که شرکت کنیم؟ شما حتی سال‌های گذشته هم در جلسه‌ای از ما دعوت کردید که در بخش رقابتی جشنواره فجر شرکت کنیم و حالا هم که شرکت کرده‌ایم به این صورت پس زده می شویم؟

از داورانی که خودشان در این شاخه فعالیت دارند و از همکاران ما هستند بعید بود که چنین اشتباهی را مرتکب شوند. خیلی بهتر و زیبا‌تر بود اگر گروه‌های آوازی را در این بخش از جشنواره نمی‌پذیرفتند.

اینجاست که دائم فکرهای مختلفی به ذهن بنده خطور می‌کند که:

آیا گروه‌ها را بازبینی نکرده‌اند؟

آیا با سبک گروه دامور آشنا نبوده‌اند؟

آیا این اشتباه عمداً از سوی هیات داوری و یا مسئولین اتفاق افتاده؟

آیا حضور ما تنها برای پر کردن جدول جشنواره بوده؟

شاید… و… و…

در هر صورت گروه دامور فعالیتهای خود را همچون گذشته با انرژی و قدرت بیشتر ادامه خواهد داد، چراکه این گروه مخاطبان خود را دارد و جشنواره فجر حتی در بیست و هفتمین سال برگزاریش که گروه دامور مقام سوم را کسب کرد، هیچ کمک و حمایتی از ما نکرده و هر ساله مختصر‌تر از گذشته برگزار می‌شود و جوایز ناچیزی به برگزیدگان تعلق می‌گیرد و برای هنرمندان عرصه موسیقی اتفاق خاصی نخواهد افتاد.

امیدوارم سال‌های آتی مسئولان محترم، افراد شایسته و همچنین موزیسین‌های مستعد، توانمند و آشنا با استاندارهای جهانی را برای برگزاری مهم‌ترین جشنواره موسیقی کشور انتخاب نمایند.

با تشکر

فراز خسروی دانش

سوم اسفند ماه ۱۳۹۳»

 

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *