موسیقی ایرانیان – حمیده موسوی: گروه آوازی «دامور» اردیبهشت ماه سال جاری، به مناسبت روز معلم و روز پدر به اجرای برنامه پرداخته و این برنامهها از شبکه یک صدا و سیما به روی آنتن رفت.
به گزارش خبرنگار موسیقی ایرانیان، این گروه که چندی پیش، با برگزاری کنسرتشان به نفع مؤسسهء محک، خاطرهای خوش در ذهن مخاطبان خود به یادگار نهادند، این بار در ویژه برنامهای «مثبت یک» که از سوی شبکه یک سیما با تهیه کنندگی علی پازوکی و اجرای علی اسدی (مجری پیشین «ویترین»، «سیمای خانواده» و «یک روز خوب) تدارک دیده شده بود، به اجرای قطعات شناخته شده از موسیقی ایرانی و محلی پرداختند.
این اتفاق در حالی صورت گرفته که تنها سه هنرمند خانم در این مجموعه به هنرنمایی پرداختهاند و بر خلاف اجراهای متداول در کارهای آوازی که خانمها حضوری جمعی و هم آواییهایی با سمت و سویی یکسان دارند، به گونهای مختص به خودِ گروه و ایفای نقشی منحصر به فرد، بدون هیچ ممانعتی به اجرا پرداختهاند.
فراز خسروی دانش در گفتگو با خبرنگار «موسیقی ایرانیان»، با اشاره به این موضوع ادامه داد: «یک هفته پیش از روز معلم برای اطلاع رسانی به بینندگان و معرفی بیشتر گروه به آنانکه با ما چندان آشنا نبودند، آنونسی را تهیه کرده بودند که ۵۰ ثانیه اول آن حضور اعضای گروه و فعالیت آن هارا نشان میداد. این تیزر تبلیغاتی با عنوان «تیزر کلیپ یک روز خوب»، در طول هفته از این شبکه پخش شد و نهایتاٌ در اواسط اردیبهشت ماه، اولین کلیپ از مجموعه «یک روز خوب» که اجرای قطعه معروف «وطنم» بود به روی آنتن رفت. همان ساختهٔ موسیو لومر که با صدای سالار عقیلی به گوش همگان آشناست. پس از آن نیز به مناسبت روز پدر قطعه محلی گیلکی با عنوان «عضب لاکوی» را به اجرا در آوردیم که البته از این قطعه تنها ملودیِ آن را کار کردیم.»
فراز خسروی با ابراز رضایت از این حرکت و بازتاب خوبی که این برنامه در میان مخاطبان داشته عنوان کرد: «خوشحالم. اجرای خوبی داشتیم واین کلیپ از بازتاب خوبی هم در بین بینندگان برخوردار بوده است.
در کارهای ما علاوه بر موسیقیهای اصیل و محلی، موسیقی پاپ هم به اجرا در میآید. سعی میکنیم اجراهایی با ویژگیهای منحصر به فرد داشته باشیم و با مخاطب به شیوهای نو ارتباط برقرار کنیم.
حسن دیگر این ویژه برنامه در این بود که حضور خانمها به خوبی حس میشد. خانمهای همکار در این گروه با اینکه تعدادشان زیاد نیست اما بدون هیچ مشکلی توانستند هنر خود را در کلیپی به یاد ماندنی به ثبت برسانند.
هر کدام به شیوهء خاص خود کار را با زیبایی به انجام رساندند. در یکی از این کلیپها، میبینید که خانمها هر کدام به صورت جداگانه میکروفون به دست گرفته و به هم آوایی و اجرای قطعه خود میپردازند. این اولین باریست که این اتفاق میافتد. تک تک اعضای گروه حضورشان پررنگ و الزامی بوده و هست و اگر نباشند، کار را دچار نقصان کرده و چه بسا گروه ناموفق بماند.»
خسروی که علاوه بر رهبری گروه، یکی از اعضای همخوان و هم آواز این مجموعه است، دراین باره ادامه داد: «خانمها غزل اکلیلی، اهدا مصلحی، مینا جعفری و آقایان محمود رحمانی، عطا حکاک و خود بنده اعضای این مجموعه هستیم. خیلی علاقمندم نام من در کنار دیگر همکارانم و در یک طراز دیده شود نه اینکه تنها سمت من به عنوان رهبر گروه و بصورت بزرگنمایی شده شناخته شود.
نمیخواهم هیچکدام از اعضای گروهم کمرنگ باشند زیرا همان طور که گفتم همهٔ دوستان، به یک اندازه در این کار سهیمند و نقش بسزایی در پیشبرد کار داشتهاند. برخلاف خیلی از کارهای آوازی جمعی و در اصطلاح شناخته شدهتر «کُر» هم آوایان چند خط را به صورت گروهی و یکسان به اجرا در میآورند. اما در کار ما، هریک از اعضا یک خط از قطعات انتخاب شده را به تنهایی پیش میبرند و میخوانند. برای همین عرض میکنم همگی آنها مهم هستند و یکی از آنها اگر نباشد کار ناقص میماند.»
او در پایان عنوان کرد: «هدف ما شناساندن سبک کارمان به مخاطب و متداول شدن آن در جامعه موسیقی ست. امیدوارم این روند ادامه داشته باشد و سبک کاری گروهمان و هر گروه دیگری که شیوهای مشابه دارد، در میان مخاطبان موسیقی با اقبال و استقبال خوبی مواجه گردد. شاید این حرکت بابی باشد برای دوستان هنرمند دیگر که تا به حال به هر دلیلی برای اینگونه دیده شدنها هنوز قرعه به نامشان نیفتاده است.»